A tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd a puha ( szobahőmérsékletű ) margarinnal tovább keverjük. A kakaót a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőkhez adjuk a tejjel együtt.
A masszát egy margarinnal kikent, meglisztezett vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőbe, közepes lánggal ( 180°C fokon, légkeveréses sütőben 165°C fokon ), 16 - 18 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot is, utána azon melegében a kihűlt kakaós piskótára simítjuk.
A csokoládéhoz valókat egy tűzálló tálban szintén vízgőzre állítjuk, és kevergetve addig főzzük, míg minden folyósra olvad benne, a kihűlt habra csurgatjuk ( elkenni nem lehet ) és dermedni hagyjuk.
Én hagyományos tortacsokit olvasztottam, azzal díszítettem a tetejét.