Go Back
+ servings
Aranyszínűre sült mákos rétes porcukorral meghintve, hófehér tejszínhabbal tálalva a hátterében.

Mákos rétes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mákos rétes.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1237 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Először a tölteléket készítem el. A darált mákot leforrázom a tejszínnel, majd belekeverem a porcukrot, a megtisztított mazsolát, a sót, és éppen csak összemelegítem. Ezután elkeverem benne a zsemlemorzsát és a sárgabaracklekvárt, de már lehúzom a tűzről. Két deka vajat is hozzáadok, és 15 percig pihentetem.
  • A réteslapot szétszedem, és kettőt egymásra teszek. Az olvasztott vajjal meglocsolom és az egész lapot, teljes nagyságában, a felvert tojással végig bekenem.
  • A tölteléket a szélén, egy csíkban felkenem, majd összecsavarom, és kikent sütőlapra fektetem. A másik két réteslapot ugyanígy készítem el.
  • A két rétesrúd tetejét bekenem a maradék olvasztott vajjal, majd az előmelegített, forró sütőbe téve pirosra sütöm. Még forrón felszeletelve teszem tálra. Diótöltelékkel is ugyanúgy elkészíthető, nagyon finom rétes.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mákos rétes-hezl

Tápérték

Kalória: 1237kcalSzénhidrát: 110gFehérje: 18gZsír: 84gTelített zsír: 30gTöbbszörösen telítetlen zsír: 20gEgyszeresen telítetlen zsír: 30gTrans Fat: 1gKoleszterin: 137mgNátrium: 476mgKálium: 626mgÉlelmi rost: 12gCukor: 41gVitamin A: 1256IUVitamin C: 3mgKalcium: 790mgVas: 8mg
Keyword desszert, Előkészítés, Magyar, mák, Mákos Rétes, Mazsola, Porcukor, Réteslap, Sárgabaracklekvár, só, Sütés, tejszín, tojás, Töltelék, Vaj, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!