Főzzük meg a virslit és a tojásokat. A tojásokat keményre főzzük, ami körülbelül 8-10 percig tart. A virslit pedig óvatosan főzzük, hogy ne repedjenek meg, ez általában 5-7 percet vesz igénybe.
A megfőtt virslit karikázzuk fel, a tojásokat pedig apró darabokra vágjuk.
Egy tálban keverjük össze a felkarikázott virslit, apróra vágott tojást és a lilahagymát.
Egy másik tálban keverjük össze a tejfölt és a majonézt. Ízlés szerint állíthatjuk be a mennyiséget. Adjuk hozzá a felkockázott trappista sajtot.
Öntsük a tejfölös-majonézes keveréket a virslis keverékhez, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Helyezzük a salátát hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt keverjük át még egyszer a salátát.
Tálalhatjuk friss zöldsalátával, vagy akár magában is fogyasztható.