Go Back
+ servings
Tálalva egy fekete tányéron, tojásos virslisaláta frissen őrölt fekete borssal meghintve, körítve kettévágott keményre főzött tojásszeletekkel.

Tojásos virslisaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tojásos virslisaláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 757 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Főzzük meg a virslit és a tojásokat. A tojásokat keményre főzzük, ami körülbelül 8-10 percig tart. A virslit pedig óvatosan főzzük, hogy ne repedjenek meg, ez általában 5-7 percet vesz igénybe.
  • A megfőtt virslit karikázzuk fel, a tojásokat pedig apró darabokra vágjuk.
  • Egy tálban keverjük össze a felkarikázott virslit, apróra vágott tojást és a lilahagymát.
  • Egy másik tálban keverjük össze a tejfölt és a majonézt. Ízlés szerint állíthatjuk be a mennyiséget. Adjuk hozzá a felkockázott trappista sajtot.
  • Öntsük a tejfölös-majonézes keveréket a virslis keverékhez, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Helyezzük a salátát hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
  • Tálalás előtt keverjük át még egyszer a salátát.
  • Tálalhatjuk friss zöldsalátával, vagy akár magában is fogyasztható.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tojásos virslisaláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 757kcalSzénhidrát: 25gFehérje: 25gZsír: 63gTelített zsír: 29gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gTrans Fat: 1gKoleszterin: 307mgNátrium: 1613mgKálium: 451mgÉlelmi rost: 1gCukor: 6gVitamin A: 1339IUVitamin C: 4mgKalcium: 387mgVas: 4mg
Keyword Egyszerű elkészítés, Fehér bors, Frankfurti virsli, Hideg előétel, Hütés, Ízesítés, Keményre főzött tojás, Lilahagyma, Magyar konyha, Majonéz, só, Tejföl, Tojásos virslisaláta, Trappista sajt
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!