Go Back
+ servings
Habos isler

Habos isler

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Habos isler.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1408 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a habhoz:

  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor

a bevonathoz:

  • 30 dkg étcsokoládé

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, linzertésztát készítünk belőle. Gömbbé formázzuk, folpackba csomagoljuk és minimum fél órára hűtőbe tesszük.
  • Ezután kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, kör alakú kb. 6cm-es tésztaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
  • A tojásfehérjéket a cukorral összeforrósítjuk egy lábasban folyamatos és gyors kevergetés mellett. Ezután kemény habbá verjük. Habzsákba töltjük és minden második linzerkarikát körkörös mozdulattal megtöltünk. Mindegyikre rátesszük a tetejét.
  • A csokoládét egy lábasba tördeljük és gőzfürdő felett megolvasztjuk. Az olvasztott csokival bevonjuk az islereket, úgy hogy az oldalára is jusson belőle.
  • A süteményeket tálcára rendezzük és hűtőben hagyjuk rádermedni a csokit.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Habos isler-hez!

Tápérték

Kalória: 1408kcalSzénhidrát: 155gFehérje: 18gZsír: 77gTelített zsír: 45gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 22gKoleszterin: 162mgNátrium: 115mgKálium: 152mgÉlelmi rost: 11gCukor: 89gVitamin A: 2150IUVitamin C: 5.8mgKalcium: 30mgVas: 3.6mg
Keyword aprósütemény, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!