Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sonkás-sajtos lepény
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás-sajtos lepény.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
25
perc
perc
Teljes idő
40
perc
perc
Fogás
egyéb
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
1007
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
csomag
leveles tészta
15
dkg
sonka
szeletelt
15
dkg
sajt
pl. trappista vagy ementáli reszelve
petrezselyem
apróra vágva
besamel mártás
előre elkészítve vagy bolti
1
db
tojássárgája
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Terítsük ki az egyik leveles tészta lapot egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Kenjük meg a tészta felületét egy vékony réteg besamel mártással.
Helyezzük el a szeletelt sonkát a besamel mártáson.
Szórjuk meg a sonkát reszelt sajttal és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Fedjük le a másik leveles tészta lappal.
Kenjük meg a tetejét tojássárgájával, hogy szép aranybarnára süljön.
Süssük a sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarnára sül.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé hűlni, majd szeleteljük fel.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sonkás-sajtos lepény-hez!
Tápérték
Kalória:
1007
kcal
Szénhidrát:
59
g
Fehérje:
30
g
Zsír:
72
g
Telített zsír:
23
g
Többszörösen telítetlen zsír:
8
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
34
g
Koleszterin:
129
mg
Nátrium:
653
mg
Kálium:
315
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
2
g
Vitamin A:
1495
IU
Vitamin C:
17
mg
Kalcium:
308
mg
Vas:
5
mg
Keyword
Besamel mártás, Leveles tészta, Petrezselyem, Sajt, sonka, Tojássárgája
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!