Go Back
+ servings
Aranybarna, frissen sütött sonkás-sajtos lepény, sajttal és petrezselyemmel megszórva.

Sonkás-sajtos lepény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás-sajtos lepény.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1007 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 csomag leveles tészta
  • 15 dkg sonka szeletelt
  • 15 dkg sajt pl. trappista vagy ementáli reszelve
  • petrezselyem apróra vágva
  • besamel mártás előre elkészítve vagy bolti
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Terítsük ki az egyik leveles tészta lapot egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Kenjük meg a tészta felületét egy vékony réteg besamel mártással.
  • Helyezzük el a szeletelt sonkát a besamel mártáson.
  • Szórjuk meg a sonkát reszelt sajttal és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
  • Fedjük le a másik leveles tészta lappal.
  • Kenjük meg a tetejét tojássárgájával, hogy szép aranybarnára süljön.
  • Süssük a sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarnára sül.
  • Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé hűlni, majd szeleteljük fel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sonkás-sajtos lepény-hez!

Tápérték

Kalória: 1007kcalSzénhidrát: 59gFehérje: 30gZsír: 72gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 34gKoleszterin: 129mgNátrium: 653mgKálium: 315mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 1495IUVitamin C: 17mgKalcium: 308mgVas: 5mg
Keyword Besamel mártás, Leveles tészta, Petrezselyem, Sajt, sonka, Tojássárgája
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!