Go Back
+ servings
Sütőtökös sütemény

Sütőtökös sütemény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sütőtökös sütemény.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 55 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 266 kcal

Hozzávalók
  

az alaphoz:

  • 20 dkg háztartási keksz darált
  • 10 dkg vaj olvasztott
  • 1 mokkáskanál fahéj őrölt

A krémhez:

  • 175 g tej zsiros
  • 2 dkg zselatin por
  • 14 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj őrölt
  • 375 g sütőtök püré püré
  • 310 g habtejszín habbá verve

Elkészítés
 

  • Egy, nagyjából 20x20 cm-es formát kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és az őrölt fahéjjal. Az előkészített forma aljába nyomkodjuk a kekszes masszát, majd betesszük a hűtőbe.
  • Egy nyeles forralólábasba mérjük a hideg tejet és a tetejére szórjuk a zselatint. Állni hagyjuk 10 percig. Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot és az őrölt fahéjat, majd az egészet, folyamatos kevergetés mellett, felforraljuk. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a zselatin teljesen feloldódik. Levesszük a tűzről.
  • A forralt tejhez hozzákeverjük a sütőtök pürét és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  • A habtejszínt habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőtökös krémbe.
  • A tejszínhabos sütőtökös krémet rákenjük a kekszes alapra. Az egészet éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Másnap forró késsel szeleteljük a süteményt. Friss tejszínhabbal és karamellöntettel kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sütőtökös sütemény-hez!

Tápérték

Kalória: 266kcalSzénhidrát: 31gFehérje: 4gZsír: 15gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.5gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 39mgNátrium: 125mgKálium: 169mgÉlelmi rost: 1gCukor: 19gVitamin A: 3070IUVitamin C: 3mgKalcium: 55mgVas: 0.3mg
Keyword sütemény, Sütőtök, Tej, Zselatin
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!