A túrót tegyük egy tálba és villával törjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, a cukrot, a vanília kivonatot és a sót, majd alaposan keverjük össze.
Keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd hagyjuk pihenni a masszát 10-15 percig, hogy a liszt jól beszívja a nedvességet.
Melegítsünk fel 2 evőkanál étolajat egy serpenyőben közepes lángon. Formázzunk kb. 10 db 7-8 cm átmérőjű, lapos palacsintát a masszából és tegyük a forró serpenyőbe. Süssük a Syrniki-t 2-3 percig, vagy amíg az alsó oldaluk szép aranybarna nem lesz.
Fordítsuk meg a Syrniki-t egy spatulával és süssük további 2-3 percig, vagy amíg az alsó oldaluk is aranybarna nem lesz.
Ismételjük meg a folyamatot, amíg az összes massza elfogy. Adjunk hozzá több olajat, ha szükséges.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral és kínáljuk lekvárral vagy savanykás gyümölcsökkel.