Go Back
+ servings
Aszalt szilvával és almával töltött liba: A képen egy jól megsütött liba látható tálaló tányéron, amelynek aranybarna és ropogós a bőre, jellegzetesen egyenletesen barnított és kiemelkedően megjelenő, jelzője lehet a hosszú és gondos sütésnek. Az étel gusztusosan néz ki, és ínycsiklandozó illatot is sejtet, tökéletes lehet egy ünnepi asztal központi fogásaként.

Aszalt szilvával és almával töltött liba

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Aszalt szilvával és almával töltött liba.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 2 hours
Teljes idő 2 hours 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 1365 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az almát hámozzuk meg, és vágjuk négybe. Tegyük egy lapos edénybe, öntsük rá a pálinkát.
  • A hagymákat vágjuk apróra, és keverjük össze az apróra vágott zsályával. Áztassuk calvadosba az aszalt szilvát és a mazsolát. Melegítsük elő a sütőt 180°C fokra.
  • A libát töltsük meg a hagymás zsályával, a lecsöpögtetett szilvával és mazsolával, és annyi almával, amennyi belefér. Varjuk össze a nyílást. Tegyük a lapos edénybe a libát, és toljuk a sütőbe. 10 perc után locsoljuk meg a zsiradékával. Gyakran locsoljuk, és süssük 2 órát.
  • Vegyük ki a sütőből, szórjuk rá a maradék vajat, és hagyjuk ráolvadni, majd tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Aszalt szilvával és almával töltött liba-hoz!

Tápérték

Kalória: 1365kcalSzénhidrát: 44gFehérje: 51gZsír: 110gTelített zsír: 34gTöbbszörösen telítetlen zsír: 12gEgyszeresen telítetlen zsír: 57gTrans Fat: 1gKoleszterin: 263mgNátrium: 462mgKálium: 1447mgÉlelmi rost: 6gCukor: 22gVitamin A: 686IUVitamin C: 23mgKalcium: 71mgVas: 9mg
Keyword alma, Aszalt szilva, Calvados, liba, Mazsola, Mogyoróhagyma, Pálinka, Vaj, vöröshagyma, Zsályalevél
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!