Go Back
+ servings
Töltött csirkecombok bulgurral

Töltött csirkecombok bulgurral

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Töltött csirkecombok bulgurral.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 801 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A combokat megtisztítjuk, szárítjuk, majd a bőrüket tágítjuk, hogy a töltelék beférjen alá.
  • A töltelékhez a hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk és a tejben megáztatott zsemlét kicsavarva hozzátesszük.
  • A tojás ráütjük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk és jól összekeverve pirítjuk. Ha összeállt hűtjük és kevés zsemlemorzsát is teszünk bele. Ez azért kell, hogy jobban összeálljon a töltelékünk. Megtöltjük vele a combokat.
  • A csirkét fűszerkeverékkel bedörzsöljük, lehetőleg paprikás legyen.
  • Olajat öntünk a tepsibe és lerakjuk a húsokat. Kevés vizet vagy fehérbort öntünk alá, és 160°C fokon 40 perc alatt pirosra sütjük. Közben meg kell egyszer forgatni a húsokat, hogy egyenletesen süljenek.
  • A 15 dkg bulgurt leforrázzuk, kétujjnyira lepje el a víz, megsózzuk, pici olajat öntünk rá, és lefedjük. Magától megpuhul 20 perc sem kell neki.
  • A combokat bulgurral, és uborkasalátával tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Töltött csirkecombok bulgurral-hoz!

Tápérték

Kalória: 801kcalSzénhidrát: 27gFehérje: 49gZsír: 55gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 25gTrans Fat: 1gKoleszterin: 321mgNátrium: 908mgKálium: 778mgÉlelmi rost: 6gCukor: 5gVitamin A: 659IUVitamin C: 7mgKalcium: 207mgVas: 6mg
Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!