Töltött csirkecombok bulgurral recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.
Töltött csirkecombok bulgurral
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Töltött csirkecombok bulgurral.
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb felső
- só
- fekete bors ízlés szerint
- 1 db tojás
- 1 db zsemle szikkadt
- 1 evőkanál petrezselyemzöld vágott
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 db vöröshagyma reszelt
- olívaolaj
- 1 evőkanál csirke fűszerkeverék
Elkészítés
- A combokat megtisztítjuk, szárítjuk, majd a bőrüket tágítjuk, hogy a töltelék beférjen alá.
- A töltelékhez a hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk és a tejben megáztatott zsemlét kicsavarva hozzátesszük.
- A tojás ráütjük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk és jól összekeverve pirítjuk. Ha összeállt hűtjük és kevés zsemlemorzsát is teszünk bele. Ez azért kell, hogy jobban összeálljon a töltelékünk. Megtöltjük vele a combokat.
- A csirkét fűszerkeverékkel bedörzsöljük, lehetőleg paprikás legyen.
- Olajat öntünk a tepsibe és lerakjuk a húsokat. Kevés vizet vagy fehérbort öntünk alá, és 160°C fokon 40 perc alatt pirosra sütjük. Közben meg kell egyszer forgatni a húsokat, hogy egyenletesen süljenek.
- A 15 dkg bulgurt leforrázzuk, kétujjnyira lepje el a víz, megsózzuk, pici olajat öntünk rá, és lefedjük. Magától megpuhul 20 perc sem kell neki.
- A combokat bulgurral, és uborkasalátával tálaljuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Töltött csirkecombok bulgurral-hoz!
Kalória
Kalória: 801kcalSzénhidrát: 27gFehérje: 49gZsír: 55gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 25gTrans Fat: 1gKoleszterin: 321mgNátrium: 908mgKálium: 778mgRost: 6gCukor: 5gA-vitamin: 659IUC-vitamin: 7mgKalcium: 207mgVas: 6mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 135, mai nézettség: 1 )