Csirkemell sonkás sajtmártással Csirkemell sonkás sajtmártással

Csirkemell sonkás sajtmártással

Csirke Szárnyas

Csirkemell sonkás sajtmártással – Ízletes és egészséges fogás

Csirkemell sonkás sajtmártással recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.

A csirkemell egy nagyon sokoldalú alapanyag, amit számtalan módon lehet elkészíteni. Az egyik legnépszerűbb recept a csirkemell sonkás sajtmártással, amit mindenkinek érdemes kipróbálni. Ez a fogás nemcsak nagyon finom és laktató, de könnyen elkészíthető és viszonylag olcsó is és ráadásul egészséges is.

Csirkemell sonkás sajtmártással

Csirkemell sonkás sajtmártással

Dömőkné Salamon Csilla
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkemell sonkás sajtmártással.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 943 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Olajjal kikent tepsibe fektetjük, öntünk alá 0.5 dl vizet, fóliával letakarva sütjük.
  • 4 evőkanál olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, a sajt felét belereszeljük, és kicsit megpirítjuk.
  • Felengedjük tejszínnel és a tejföllel, borsozzuk, és kevergetve kiforraljuk.
  • A sajtmasszát a húsra kanalazzuk, reszelt sajttal megszórjuk, kevés zsemlemorzsával és vajdarabokkal addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul rajta.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csirkemell sonkás sajtmártással-hoz!

Tápérték

Kalória: 943kcalSzénhidrát: 13gFehérje: 66gZsír: 69gTelített zsír: 30gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 28gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 297mgNátrium: 1102mgKálium: 1145mgÉlelmi rost: 1gCukor: 5gVitamin A: 1412IUVitamin C: 7mgKalcium: 297mgVas: 2mg
Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A csirkemell sonkás sajtmártással hagyományosan nem egy tipikus magyar étel, de a hagyományos magyar konyha összetevőit, mint a hagyma, a tejföl és a sonka, felhasználva ez az étel egyre népszerűbbé vált az országban. Az ételben az ízek kiválóan összeolvadnak, és egy finom, tápláló fogást hoznak létre, amely nagyszerű ebéd vagy vacsora lehet.

Tálalás:

A csirkemell sonkás sajtmártással legjobban forrón tálalható. A krémes sajtmártás önmagában is nagyon ízletes, de még finomabbá teheted, ha friss zöldségekkel vagy rizzsel szolgálod fel. Egy finom salátával, és egy pohár hideg fehérborral vagy sörrel kiegészítve ez az étel egy igazán különleges étkezési élményt nyújt.

Alternatív hozzávalók:

Ha szeretnél variálni az ételen, vagy egyszerűen csak nincs otthon minden hozzávaló, itt van néhány alternatíva:

  • Sonka helyett használhatsz szalonnát vagy füstölt csirkemellet.
  • A sajt helyett használhatsz bármilyen krémes sajtot, mint a camembert vagy a brie, ami jól olvad és gazdag ízt ad az ételnek.
  • Ha nincs otthon tejföl, használhatsz natúr joghurtot vagy görög joghurtot.
  • A napraforgóolaj helyett használhatsz olívaolajat vagy kókuszzsírt.

Egészségügyi előnyök:

A csirkemell sonkás sajtmártással az alábbi egészségügyi előnyöket kínálja:

  1. Magas fehérjetartalom: A csirkemell kiváló fehérjeforrás, amely segít az izmok építésében és fenntartásában.
  2. Alacsony zsírtartalom: A csirkemell alacsony zsírtartalmú, így ez az étel jó választás lehet, ha diétázol vagy egészséges étrendet követsz.
  3. Vitaminok és ásványi anyagok: A vöröshagyma és a sonka jó forrásai lehetnek néhány fontos vitaminnak és ásványi anyagnak, beleértve a B-vitaminokat és a vasat.

Variációk:

Az étel variációit a hozzávalók változtatásával hozhatod létre. Itt van néhány ötlet:

  1. Zöldségek hozzáadása: Adj hozzá zöldbabot, brokkolit vagy spenótot, hogy még táplálóbbá tedd az ételt.
  2. Más hús használata: Próbáld ki pulykamellel vagy sertésmellel a változatosság kedvéért.
  3. Fűszerezés: Használj más fűszereket, mint például fokhagyma, rozmaring vagy oregánó, hogy más ízvilágot adj az ételnek.

Érdekességek:

A csirkemell sonkás sajtmártással, bár nem egy tradicionális magyar étel, mégis a magyar konyha összetevőinek felhasználásával született. Az eredeti receptben valószínűleg a gazdag magyar tejtermékek, mint a sajt és a tejföl, dominálnak. Az elkészítése nem igényel különösebb szakértelmet, ezért az otthoni szakácsok körében népszerű, mivel gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes és laktató fogás.

(össznézettség: 469, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése