Go Back
+ servings
Csirkemell sonkás sajtmártással

Csirkemell sonkás sajtmártással

Dömőkné Salamon Csilla
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkemell sonkás sajtmártással.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 943 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Olajjal kikent tepsibe fektetjük, öntünk alá 0.5 dl vizet, fóliával letakarva sütjük.
  • 4 evőkanál olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, a sajt felét belereszeljük, és kicsit megpirítjuk.
  • Felengedjük tejszínnel és a tejföllel, borsozzuk, és kevergetve kiforraljuk.
  • A sajtmasszát a húsra kanalazzuk, reszelt sajttal megszórjuk, kevés zsemlemorzsával és vajdarabokkal addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul rajta.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csirkemell sonkás sajtmártással-hoz!

Tápérték

Kalória: 943kcalSzénhidrát: 13gFehérje: 66gZsír: 69gTelített zsír: 30gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 28gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 297mgNátrium: 1102mgKálium: 1145mgÉlelmi rost: 1gCukor: 5gVitamin A: 1412IUVitamin C: 7mgKalcium: 297mgVas: 2mg
Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!