Go Back
+ servings
Boccaccio szelet: Porcukorral meghintett, többrétegű diós sütemény szeletekben.

Boccaccio szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Boccaccio szelet.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Olasz
Mennyiség 12 főre
Kalória 549 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

a tetejére:

  • 10 dkg dió pörkölt, vágott

Elkészítés
 

  • A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a cukor felét.
  • A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd a kettőt összeforgatjuk.
  • Beleszórjuk a diót és a zsemlemorzsát, majd óvatosan összedolgozzuk.
  • A tepsi aljába ostyalapokat helyezünk, és erre öntjük a masszát.
  • Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, és a sütőben hagyjuk kihűlni.
  • Amíg sül elkészítjük a krémet. Minden hozzávalót összekeverjük úgy, hogy a kávét a végén cseppenként adjuk hozzá, majd rákenjük a tésztára.
  • A tetejére még vágott diót szórunk, majd mehet a hűtőbe.
  • A szeleteléssel várjunk 1-2 órát, de utána már fogyasztató is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Boccaccio szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 549kcalSzénhidrát: 43gFehérje: 10gZsír: 39gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 170mgNátrium: 211mgKálium: 183mgÉlelmi rost: 2gCukor: 32gVitamin A: 706IUVitamin C: 1mgKalcium: 57mgVas: 2mg
Keyword Boccaccio szelet, Cukor, desszert, dió, kávé, Olasz konyha, ostyalap, Porcukor, tojás, Tojássárgája, Vaj, Vaníliás cukor, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!