Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Boccaccio szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Boccaccio szelet.
4.67
Értékelés
3
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
20
perc
perc
Teljes idő
40
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Olasz
Mennyiség
12
főre
Kalória
549
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a tésztához:
8
db
tojás
25
dkg
cukor
25
dkg
dió
darált
3
evőkanál
zsemlemorzsa
ostyalap
a krémhez:
25
dkg
vaj
12
dkg
porcukor
1
csomag
vaníliás cukor
1
db
tojássárgája
0,5
dl
kávé
a tetejére:
10
dkg
dió
pörkölt, vágott
Elkészítés
A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a cukor felét.
A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd a kettőt összeforgatjuk.
Beleszórjuk a diót és a zsemlemorzsát, majd óvatosan összedolgozzuk.
A tepsi aljába ostyalapokat helyezünk, és erre öntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, és a sütőben hagyjuk kihűlni.
Amíg sül elkészítjük a krémet. Minden hozzávalót összekeverjük úgy, hogy a kávét a végén cseppenként adjuk hozzá, majd rákenjük a tésztára.
A tetejére még vágott diót szórunk, majd mehet a hűtőbe.
A szeleteléssel várjunk 1-2 órát, de utána már fogyasztató is.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Boccaccio szelet-hez!
Tápérték
Kalória:
549
kcal
Szénhidrát:
43
g
Fehérje:
10
g
Zsír:
39
g
Telített zsír:
14
g
Többszörösen telítetlen zsír:
15
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
8
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
170
mg
Nátrium:
211
mg
Kálium:
183
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
32
g
Vitamin A:
706
IU
Vitamin C:
1
mg
Kalcium:
57
mg
Vas:
2
mg
Keyword
Boccaccio szelet, Cukor, desszert, dió, kávé, Olasz konyha, ostyalap, Porcukor, tojás, Tojássárgája, Vaj, Vaníliás cukor, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!