Egy teflonnal bevont fedhető mély serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és 1,5 ek vajat. Megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
Hozzáöntjük a rizst és lepirítjuk. Az alapléhez hozzáöntjük a bor felét, és merőkanállal el kezdjük hozzáadagolni a húslevest a rizshez. Mindig annyi levet adunk, hogy épp elfedje és addig kevergetjük egyenletesen kis láng mellett, míg a levet a rizs magába nem szívja. Addig ismételjük, míg a lé el nem fogy és a rizs megpuhul.
Közben egy másik serpenyőben, közepes lángon felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a felszeletelt vargányát. Ha a vargánya megpirult sózzuk borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük. A lángot feljebb vesszük és hozzáöntjük a maradék bort. Addig kevergetjük, míg elillan az alkohol.
A tüzet kis lángra vesszük, hozzáöntjük a tejszínt, beletesszük a parmezán felét, és a fokhagymát. Pár perc alatt elkeverjük.
A gombás szószt hozzákeverjük a rizshez és 2-3 perc alatt összeforgatjuk. Levesszük a tűzről és megszórjuk a petrezselyemmel.