Go Back
+ servings
Debreceni tokány

Debreceni tokány

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Debreceni tokány.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 2 hours 30 perc
Teljes idő 3 hours
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 885 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • húst kisújnyi hosszúságúra és 0,5 cm vastagságúra vágjuk,
  • A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával. kevés vízzel felengedjük, hozzátesszük a húst, az összezúzott fokhagymát, megsózzuk, jól elkeverjük, és fedővel letakarva, lassú főzéssel zsírjára pirítjuk.
  • Időnként megkeverjük, s ha kell, kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzátesszük a karikára vágott debrecenit, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az egészet együtt puhára pároljuk.
  • Sós burgonyát, tarhonyát vagy rizst adunk hozzá köretként.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Debreceni tokány-hoz!

Tápérték

Kalória: 885kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 41gZsír: 78gTelített zsír: 26gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 30gTrans Fat: 2gKoleszterin: 168mgNátrium: 470mgKálium: 715mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 917IUVitamin C: 26mgKalcium: 52mgVas: 4mg
Keyword húsétel, marha
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!