Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Krumplifánk
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Krumplifánk
.
4.50
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
40
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
356
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
25
dkg
burgonya
30
dkg
liszt
2
db
tojássárgája
3
dkg
zsír
2
dl
tej
2
dkg
élesztő
olaj
1
kávéskanál
cukor
1
kávéskanál
só
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és áttörjük.
Összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgákkal, a zsírral, a tejben cukorral felfuttatott élesztővel és ízlés szerint sózzuk.
A tésztát liszttel meghintett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és belisztezett pogácsa-szaggatóval feldaraboljuk.
A kiszaggatott fánkocskákat meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, majd forró, bő olajban pirosra sütjük.
A végén ízlés szerint porcukorral meghinthetjük és akár lekvárral is fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Krumplifánk-hoz!
Tápérték
Kalória:
356
kcal
Szénhidrát:
49
g
Fehérje:
9
g
Zsír:
13
g
Telített zsír:
4
g
Többszörösen telítetlen zsír:
3
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
7
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
73
mg
Nátrium:
288
mg
Kálium:
311
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
3
g
Vitamin A:
141
IU
Vitamin C:
8
mg
Kalcium:
59
mg
Vas:
3
mg
Keyword
fánk, tészta
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!