Go Back
+ servings
Krumplifánk

Krumplifánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Krumplifánk.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 356 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és áttörjük.
  • Összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgákkal, a zsírral, a tejben cukorral felfuttatott élesztővel és ízlés szerint sózzuk.
  • A tésztát liszttel meghintett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és belisztezett pogácsa-szaggatóval feldaraboljuk.
  • A kiszaggatott fánkocskákat meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, majd forró, bő olajban pirosra sütjük.
  • A végén ízlés szerint porcukorral meghinthetjük és akár lekvárral is fogyaszthatjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Krumplifánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 356kcalSzénhidrát: 49gFehérje: 9gZsír: 13gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 73mgNátrium: 288mgKálium: 311mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 141IUVitamin C: 8mgKalcium: 59mgVas: 3mg
Keyword fánk, tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!