Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Szalonnás burgonyasaláta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára:
Szalonnás burgonyasaláta.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
5
perc
perc
Sütés/főzés
20
perc
perc
Teljes idő
25
perc
perc
Fogás
köret
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
326
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
kg
burgonya
1
db
vöröshagyma
7,5
dkg
füstölt szalonna
húsos
4
evőkanál
fűszerecet
75
ml
húsleves
kockából is készíthetjük,
50
ml
étolaj
só
fekete bors
őrölt
Elkészítés
A burgonyát héjába megfőzzük, lehámozzuk, majd ha kihűlt vékonyra szeleteljük.
A szalonnát kis kockákra vágjuk, átsütjük, hozzáadjuk a hagymát és megpirítjuk.
Hozzáöntjük a fűszerecetet és a húslevest, majd az egészet a burgonyára öntjük és óvatosan átforgatjuk, hogy össze ne törjön.
Tetejére öntjük az étolajat, majd sóval és borssal fűszerezzük.
Hogy az ízek összeérjenek állni hagyjuk kb. 1 órát.
Megjegyzés
Jó étvágyat a
Szalonnás burgonyasaláta
-hoz!
Tápérték
Kalória:
326
kcal
Szénhidrát:
32
g
Fehérje:
4
g
Zsír:
21
g
Telített zsír:
6
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
13
g
Koleszterin:
12
mg
Nátrium:
274
mg
Kálium:
740
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
2
g
Vitamin A:
35
IU
Vitamin C:
34
mg
Kalcium:
29
mg
Vas:
1
mg
Keyword
saláta
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!