A sütőt 180°C fokra melegítsük elő légkeveréses módon.
Konyhai késes robotgéppel keverjük össze a felkarikázott kolbászt, a zöldfűszereket, a tojás és a salsa felét pépesre.
A leveles tésztát nyújtsuk ki és a hosszabbik oldalon, a téglalap alakú tészta egyik felébe oszlassuk el a kolbászos tölteléket, a tészta szélétől 2 ujjnyi távolságra.
A tészta széleit kenjük be tojással, és hajtsuk rá a tészta másik felét a töltelékre úgy, hogy a tészta szélei pontosan fedjék egymást.
Ezután a tészta széleit villával nyomkodjuk össze és a kolbászos batyu tetejét kenjük meg a maradék tojással és 4-5 helyen egyenlőre távolságra vágjuk be éles késsel.
A sütőben 40 perc alatt süssük ropogósra, míg a tészta teteje szép fényesre sül.
Eközben egy teflonserpenyőbe öntsük bele a babot, darabolt paradicsomot, salsát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd fedő alatt lassú tűzön főzzük 20 percig.
A babot a karikára vágott chilivel szórjuk meg, és a 2 ujjnyi vastagon felszeletelt kolbászos haséval kínáljuk.