Go Back
+ servings
Karácsonyi sertés rilette

Karácsonyi sertés rilette

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Karácsonyi sertés rilette.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 3 hours
Teljes idő 3 hours 20 perc
Fogás főétel
Konyha Francia
Mennyiség 6 főre
Kalória 536 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg sertésdagadó 2x2 cm-es kockákra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 10 db borókabogyó durvára törve
  • 1 teáskanál kínai ötfűszerkeverék
  • 5 db babérlevél
  • 4 szál kakukkfű levelei
  • 4 evőkanál kacsazsír felolvasztva
  • 4 cl Calvados
  • fekete bors őrölt

Elkészítés
 

  • A kacsazsír és a babérlevelek kivételével minden hozzávalót forgassunk össze egy nagy tálban, hogy alaposan összekeveredjenek és egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
  • Másnap a húskeveréket tegyük egy lefedhető sütőben is használható tálba, tegyük hozzá a 3 babérlevelet és öntsük fel 3 dl vízzel, vagy annyival ami épp ellepi a húst és kis lángon addig melegítsük, míg forrni nem kezd, majd tegyük a 180°C fokra előmelegített sütőbe 2,5-3 órára.
  • A sütés felénél egyszer alaposan keverjük át.
  • Hagyjuk kicsit hűlni, majd a levet öntsük le a húsról, a keveréket pedig késes robotgépben darabosra aprítjuk.
  • A húspépet pástétomos tálra szedjük, leöntjük a húslével és egész borókabogyóval és babérlevelekkel díszítjük a pástétom tetejét.
  • Ha ezzel is megvagyunk kanállal egyenletesen elosztjuk a rilette tetején a felmelegített kacsazsírt és 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
  • Pirítóssal és csemegeuborkával találjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Karácsonyi sertés rilette-hez!

Tápérték

Kalória: 536kcalSzénhidrát: 2gFehérje: 28gZsír: 44gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gKoleszterin: 129mgNátrium: 352mgKálium: 504mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 53IUVitamin C: 3mgKalcium: 35mgVas: 2mg
Keyword krém, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!