A kacsazsír és a babérlevelek kivételével minden hozzávalót forgassunk össze egy nagy tálban, hogy alaposan összekeveredjenek és egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
Másnap a húskeveréket tegyük egy lefedhető sütőben is használható tálba, tegyük hozzá a 3 babérlevelet és öntsük fel 3 dl vízzel, vagy annyival ami épp ellepi a húst és kis lángon addig melegítsük, míg forrni nem kezd, majd tegyük a 180°C fokra előmelegített sütőbe 2,5-3 órára.
A sütés felénél egyszer alaposan keverjük át.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd a levet öntsük le a húsról, a keveréket pedig késes robotgépben darabosra aprítjuk.
A húspépet pástétomos tálra szedjük, leöntjük a húslével és egész borókabogyóval és babérlevelekkel díszítjük a pástétom tetejét.
Ha ezzel is megvagyunk kanállal egyenletesen elosztjuk a rilette tetején a felmelegített kacsazsírt és 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.