Go Back
+ servings
Cordon Bleu

Cordon bleu

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cordon bleu.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
10 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás főétel
Konyha Francia
Mennyiség 4 főre
Kalória 1091 kcal

Hozzávalók
  

a húshoz:

a sütéshez

  • olaj

a panírozáshoz:

Elkészítés
 

  • Hússzeleteket szép nagy szeletekké klopfoljuk, fólia vagy folpack alatt.
  • Sózzuk, mindegyik szeletre teszünk egy szelet sonkát és arra reszelt sajtot.
  • Formásra felgöngyöljük és szorosan alufóliába vagy folpackba tekerjük.
  • Gőz fölött pároljuk 2-3 percig, így a szép formája megmarad, nem esik szét sütés közben, és a sajt sem fog kifolyni. Tojásba, lisztbe, zsemlemorzsába panírozzuk, majd bő, nem túl forró olajban szép pirosra sütjük.
  • Tálalásnál átlósan szeleteljük, reszelt füstölt sajttal megszórjuk.
  • Hasábburgonyát, petrezselymes újburgonyát és salátát adunk hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Cordon bleu-hoz!

Tápérték

Kalória: 1091kcalSzénhidrát: 39gFehérje: 44gZsír: 85gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 20gEgyszeresen telítetlen zsír: 46gTrans Fat: 1gKoleszterin: 202mgNátrium: 892mgKálium: 585mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 531IUVitamin C: 1mgKalcium: 346mgVas: 4mg
Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!