Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Túrós sztrapacska
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós sztrapacska.
5
Értékelés
3
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
20
perc
perc
Teljes idő
40
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Szlovák
Mennyiség
2
főre
Kalória
1367
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
40
dkg
burgonya
18
dkg
liszt
1
db
tojás
7
dl
víz
1
kávéskanál
só
25
dkg
túró
2
dl
tejföl
12
dkg
szalonna
kockázva
Elkészítés
A nyers burgonyát az aprólyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk.
A burgonyát összekeverjük a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy galuska állagú tésztát kapjunk.
A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, majd ha feljön a víz tetejére, tésztaszűrővel kiszedjük.
Juhtúróval vagy tehéntúróval megszórva, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Adhatunk hozzá ízlés szerint pirított szalonnakockát.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Túrós sztrapacska-hoz!
Tápérték
Kalória:
1367
kcal
Szénhidrát:
111
g
Fehérje:
32
g
Zsír:
88
g
Telített zsír:
38
g
Többszörösen telítetlen zsír:
9
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
34
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
212
mg
Nátrium:
1269
mg
Kálium:
1240
mg
Élelmi rost:
7
g
Cukor:
8
g
Vitamin A:
921
IU
Vitamin C:
40
mg
Kalcium:
274
mg
Vas:
6
mg
Keyword
egytálétel
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!