Go Back
+ servings
Balatoni csók

Balatoni csók

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Balatoni csók.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 707 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Keverjen össze 25 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 4 egész tojást, és 8 dkg őrölt mogyorót. Erősen keverje őket fél órán keresztül.
  • Ezután adja hozzá a 30 dkg liszttel kevert 1/2 csomag sütőport.
  • Formáljon a masszából diónyi halmokat, szórja meg őrölt mogyoróval, és helyezze őket egy vajazott tepsibe.
  • Süsse a tésztát forró sütőben, 180°C-on, amíg aranybarna nem lesz.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Balatoni csók-hoz!

Tápérték

Kalória: 707kcalSzénhidrát: 125gFehérje: 16gZsír: 17gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 164mgNátrium: 250mgKálium: 279mgÉlelmi rost: 4gCukor: 64gVitamin A: 242IUVitamin C: 1mgKalcium: 162mgVas: 5mg
Keyword desszert, Egyszerű elkészítés, Magyar desszert, Mogyorós sütemény, Sütés, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!