Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Balatoni csók
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Balatoni csók.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Sütés/főzés
15
perc
perc
Teljes idő
45
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
707
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
25
dkg
cukor
1
csomag
vaníliás cukor
4
db
tojás
egész
8
dkg
mogyoró
őrölt
30
dkg
liszt
1/2
csomag
sütőpor
Elkészítés
Keverjen össze 25 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 4 egész tojást, és 8 dkg őrölt mogyorót. Erősen keverje őket fél órán keresztül.
Ezután adja hozzá a 30 dkg liszttel kevert 1/2 csomag sütőport.
Formáljon a masszából diónyi halmokat, szórja meg őrölt mogyoróval, és helyezze őket egy vajazott tepsibe.
Süsse a tésztát forró sütőben, 180°C-on, amíg aranybarna nem lesz.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Balatoni csók-hoz!
Tápérték
Kalória:
707
kcal
Szénhidrát:
125
g
Fehérje:
16
g
Zsír:
17
g
Telített zsír:
2
g
Többszörösen telítetlen zsír:
3
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
11
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
164
mg
Nátrium:
250
mg
Kálium:
279
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
64
g
Vitamin A:
242
IU
Vitamin C:
1
mg
Kalcium:
162
mg
Vas:
5
mg
Keyword
desszert, Egyszerű elkészítés, Magyar desszert, Mogyorós sütemény, Sütés, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!