Go Back
+ servings
Egy elegáns fehér tányéron pihen egy gondosan szeletelt darab áfonyás fehércsokis sütemény, melynek selymes, krémes állaga és bársonyos csokoládé rétegei szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. A tányér szélén elszórt áfonyák nem csak díszítő elemként szolgálnak, de az ízharmonia tökéletes kiegészítőiként is. A sütemény és az áfonya kontrasztja kihangsúlyozza a sütemény gazdag ízvilágát és a tányér egyszerű eleganciáját. Egy olyan kép, mely azonnal megkívántatja ezt az ízletes desszertet.

Áfonyás fehércsokis sütemény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Áfonyás fehércsokis sütemény.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 791 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

Elkészítés
 

  • A vajat megolvasztjuk, majd robotgéppel összekeverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  • A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Beleszórjuk az apróra vágott tejcsokoládét is és jól összekeverjük.
  • Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 160°C-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk.
  • A fehércsokoládét felolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tejföllel és a felolvasztott fehércsokoládéval. Félretesszük ebből a krémből néhány kanállal (ezzel fogjuk később beborítani a sütemény tetejét). A maradék krémhez hozzáadjuk az áfonyát és jól összekeverjük.
  • Az egyik tésztalapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot. A félretett krémmel beborítjuk a sütemény tetejét.
  • Hűtőbe tesszük dermedni. Szeletelés előtt néhány perccel kivesszük a hűtőből.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Áfonyás fehércsokis sütemény-hez!

Tápérték

Kalória: 791kcalSzénhidrát: 87gFehérje: 10gZsír: 48gTelített zsír: 28gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 162mgNátrium: 498mgKálium: 300mgÉlelmi rost: 3gCukor: 60gVitamin A: 990IUVitamin C: 4mgKalcium: 266mgVas: 3mg
Keyword áfonya, Fehércsokoládé, krém, sütemény, sütőpor, Tej, Tejcsokoládé, tészta, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!