Go Back
+ servings
Túrógombóc mák bundában

Túrógombóc mák bundában

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrógombóc mák bundában.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 585 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Mély tálba krumplinyomón áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát. Nagyon alaposan összekeverjük (ez kissé megerőltető), s legalább 20 percig állni hagyjuk.
  • A tojássárgáját kikeverjük 1 evőkanál kristálycukorral és a vaníliás cukorral, a fél citrom héjával, és félretesszük.
  • A tojásfehérjét csipetnyi sóval lazán felverjük, majd egy evőkanál kristálycukor hozzáadásával kemény habot verünk belőle. Ha letelt a 20 perc, a darás túróra öntjük a cukros tojássárgáját, alapos keverést követően pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
  • A masszából ezután vizes kézzel pingponglabdánál valamivel nagyobb gombócokat formázunk, s gyengén forrásban lévő sós vízbe eresztjük, ügyelve, hogy ne érjenek össze .
  • A gombócok körülbelül tíz perc elteltével szép sorjában elrúgják magukat a fazék aljáról, s feljönnek a víz felszínére.
  • A megfőtt gombócokat szűrőkanállal emeljük ki a vízből, majd azon melegében forgassuk meg az előkészített cukros mákban. Kézzel is lapogassuk meg, hogy minél vastagabb legyen rajta a bunda.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Túrógombóc mák bundában-hoz.

Tápérték

Kalória: 585kcalSzénhidrát: 61gFehérje: 27gZsír: 27gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 1gKoleszterin: 62mgNátrium: 775mgKálium: 553mgÉlelmi rost: 11gCukor: 29gVitamin A: 235IUVitamin C: 1mgKalcium: 835mgVas: 6mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!