Mély tálba krumplinyomón áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát. Nagyon alaposan összekeverjük (ez kissé megerőltető), s legalább 20 percig állni hagyjuk.
A tojássárgáját kikeverjük 1 evőkanál kristálycukorral és a vaníliás cukorral, a fél citrom héjával, és félretesszük.
A tojásfehérjét csipetnyi sóval lazán felverjük, majd egy evőkanál kristálycukor hozzáadásával kemény habot verünk belőle. Ha letelt a 20 perc, a darás túróra öntjük a cukros tojássárgáját, alapos keverést követően pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
A masszából ezután vizes kézzel pingponglabdánál valamivel nagyobb gombócokat formázunk, s gyengén forrásban lévő sós vízbe eresztjük, ügyelve, hogy ne érjenek össze .
A gombócok körülbelül tíz perc elteltével szép sorjában elrúgják magukat a fazék aljáról, s feljönnek a víz felszínére.
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal emeljük ki a vízből, majd azon melegében forgassuk meg az előkészített cukros mákban. Kézzel is lapogassuk meg, hogy minél vastagabb legyen rajta a bunda.