Go Back
+ servings
Mákos-szilvalekváros ostoros kalács

Mákos-szilvalekváros ostoros kalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mákos-szilvalekváros ostoros kalács.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 592 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a kenéshez:

Elkészítés
 

  • A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá egy kiskanál cukrot, keverjük el, és hagyjuk felfutni.
  • Egy tálba szitáljuk a lisztet és a réteslisztet. Keverjük hozzá a cukrot, a sót, és csináljunk egy kis mélyedést a közepén.
  • Az élesztős tejet öntsük a mélyedésbe, adjuk hozzá a tojássárgáját, olajat és a reszelt citromhéjat.
  • Kézzel vagy dagasztógéppel dolgozzuk össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Fedjük le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni meleg helyen kb. 1 órát.
  • Egy tálban keverjük össze a szilvalekvárt, a darált mákot, porcukrot és a vaníliás cukrot.
  • Miután a tészta megkelt, gyúrjuk át röviden, és oszlasszuk 3 egyenlő részre.
  • Mindhárom tésztadarabot nyújtsuk ki téglalap formájúra, majd kenjük meg a mákos-szilvalekváros töltelékkel.
  • Tekergessük fel a tésztát hosszirányban, majd fonjuk össze a két rudat. A végén csomózzuk össze.
  • Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a tojássárgájával elkevert tejjel.
  • Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük aranybarnára kb. 30 perc alatt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mákos-szilvalekváros ostoros kalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 592kcalSzénhidrát: 90gFehérje: 15gZsír: 19gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 103mgNátrium: 131mgKálium: 280mgÉlelmi rost: 5gCukor: 14gVitamin A: 221IUVitamin C: 3mgKalcium: 304mgVas: 4mg
Keyword kalács
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!