Go Back
+ servings
Bácskai Sertéstokány szaftos, paprikás húsételel, csíkokban vágott sertéshússal, vörös szaftban, mellékelve világos színű körettel.

Bácskai sertéstokány

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bácskai sertéstokány.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 865 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A sertéslapockát csíkokra vágjuk és félretesszük.
  • A vöröshagymát apróra vágjuk, és felhevített sertészsírban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük, majd csontlével vagy vízzel felengedjük.
  • A megpirult alaphoz hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózzuk, és fedő nélkül pároljuk, amíg a leve elfövi és zsírjára pirul.
  • Ekkor kevés húslevest adunk hozzá, fedővel letakarjuk, és mérsékelt tűzön tovább pároljuk. A hús leginkább a saját gőzében és zsírjában pörkölődjön.
  • Amikor a hús majdnem megpuhul, hozzáadjuk az egyenletes darabokra vágott paradicsomot és paprikát. Sózzuk, és annyi csontlét öntünk hozzá, hogy sűrű, pörkölthöz hasonló leve legyen.
  • Az ételt azonnal forrón tálaljuk. Mellé ajánlott köretként párolt rizst, galuskát vagy petrezselymes burgonyát kínálni, amit a tokány mellé helyezünk és levével meglocsolunk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bácskai sertéstokány-hoz!

Tápérték

Kalória: 865kcalSzénhidrát: 48gFehérje: 48gZsír: 54gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gKoleszterin: 168mgNátrium: 716mgKálium: 1415mgÉlelmi rost: 5gCukor: 8gVitamin A: 2586IUVitamin C: 139mgKalcium: 238mgVas: 5mg
Keyword Csontlé, Főétel, fokhagyma, Fűszerpaprika, Galuska, Magyar konyha, paprika, paradicsom, Párolás, Párolt rizs, Petrezselymes burgonya, pörkölt, Sertéslapocka, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!