Go Back
+ servings
Ponty ázsiai módra

Ponty ázsiai módra

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ponty ázsiai módra.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Távol-keleti
Mennyiség 4 főre
Kalória 471 kcal

Hozzávalók
  

  • 60 dkg pontyfilé
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 csipet fehér bors őrölt
  • 1 kávéskanál
  • 3 evőkanál szójamártás sötét
  • 1,5 dl fehérbor száraz
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő
  • 8 db újhagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 db gyömbér kb 2cm
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 kávéskanál vörös bors
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés
 

  • A halat megtisztítjuk, lebőrözzük és felkockázzuk.
  • Páclevet készítünk a felvert tojásfehérjéből, fehér borsból, sóból, szójamártásból, borból és keményítőből. Ezeket alaposan összedolgozzuk, a pontyfilékre kenjük és egy fél óráig így hagyjuk.
  • Ezután lecsöpögtetjük és olajban sütni kezdjük.
  • A feldarabolt újhagymát és a fokhagymát hozzá dobjuk. Gyömbérrel ízesítjük. Rálocsoljuk a páclevet is, amit előtte összedolgozunk a maradék borral, szójamártással, sóval, ketchuppal, az összetört vörös borssal és mézzel. Ezt még néhány percig kevergetve készre főzzük.
  • Párolt rizs illik köretnek hozzá, de tegyünk az asztalra csípős paprikakrémet és szójaszószt is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Ponty ázsiai módra-hoz!

Tápérték

Kalória: 471kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 30gZsír: 30gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 1gKoleszterin: 99mgNátrium: 1207mgKálium: 722mgÉlelmi rost: 1gCukor: 7gVitamin A: 327IUVitamin C: 10mgKalcium: 103mgVas: 3mg
Keyword hal, ponty
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!