Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Fecskefészek
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fecskefészek.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
20
perc
perc
Teljes idő
40
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
651
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
80
dkg
sertéskaraj,
13
dkg
medvehagyma
2
db
tojás
főtt
olaj
só
fekete bors
2
db
tojás
liszt
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
Elkészítés
A húsból 4 egyforma nagyságú zsebes szeletet vágok, hogy tölteni tudjam. Mindegyik második szeletnél vágom végig.
A medvehagymát megmosom, leszárazom és utána kb: fél cm- s csíkokra vágom fel.
Egy serpenyőben olajat melegítek és a medvehagymát belerakom és állandóan kevergetve kicsit megpirítom.Ez kb: 1-1.5 perc.
Közben kissé sózom és borsozom.
Míg ezeket csinálom a tojás megfő.
A szeleteket megtöltöm: a medvehagymát elosztom 4 felé és a húsokba rakom, arra teszem rá a félbe vágott főtt tojásokat is.
Ha kell a húst megtűzöm.
Ezután szokásos módon bepanírozom és forró olajban kisütöm.
Félbe vágva tetszőleges körettel lehet tálalni.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Fecskefészek-hez!
Tápérték
Kalória:
651
kcal
Szénhidrát:
20
g
Fehérje:
54
g
Zsír:
38
g
Telített zsír:
6
g
Többszörösen telítetlen zsír:
9
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
21
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
290
mg
Nátrium:
543
mg
Kálium:
857
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
1
g
Vitamin A:
242
IU
Kalcium:
63
mg
Vas:
3
mg
Keyword
húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!