Go Back
+ servings
Feketeerdő kocka

Feketeerdő kocka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Feketeerdő kocka.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 916 kcal

Hozzávalók
  

A tésztához:

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 üveg meggybefőtt

A tetejére:

  • 2 dl. Hulala
  • étcsokoládé reszelék
  • meggy szemek

Elkészítés
 

  • A tojásokat szétválasztjuk.
  • A fehérjéből kemény habot verünk.
  • A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
  • A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgás masszához adjuk.
  • A tojásfehérjehabot óvatosan a tésztához keverjük.
  • Előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra. Sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 20- 25 perc alatt megsütjük a tésztát. Kihűtjük.
  • A krémhez a pudingport, a cukrot a meggylével felfőzzük, majd hozzáadjuk a meggyet. Ha kicsit hűlt, rákenjük a kihűlt tésztára.
  • A tejszínből habot verünk (ha biztosak akarunk lenni, egy kis zseléfix port adhatunk hozzá), és a meggykrém tetejére simítjuk.
  • A sütit hűtjük, majd díszítjük csokireszelékkel, meggyszemekkel.

Megjegyzés

Tálalás:

A legfontosabb, hogy a végeredmény ízlésesen mutasson a tányéron.
A süteményt hűtőben tároljuk, és lehetőleg 1-2 órával a tálalás előtt vegyük ki, hogy az ízek teljesen összeérjenek. A feketeerdő kockát hidegen tálaljuk, hogy a krémes textúrája tökéletesen érvényesüljön.
Jó étvágyat a Feketeerdő kocka-hoz.

Tápérték

Kalória: 916kcalSzénhidrát: 137gFehérje: 14gZsír: 37gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 303mgNátrium: 610mgKálium: 539mgÉlelmi rost: 6gCukor: 96gVitamin A: 1814IUVitamin C: 5mgKalcium: 211mgVas: 6mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!