Go Back
+ servings
Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zöldbabfőzelék.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 317 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A friss zöldbabot megtisztítjuk végeit levágjuk, szálkáit lehúzzuk, megmossuk, átlósan kb. egy-két centis darabokra vágjuk.
  • A friss/fagyasztott babot annyi sós vízbe tesszük fel főzni, amennyi ellepi. Ha a bab felforrt beletesszük a leveskockát, és mérsékeljük a tüzet. Amikor a bab megpuhult, leszűrjük, de a leszűrt levét is félretesszük, mivel a rántáshoz fogjuk felhasználni.
  • A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Rászórjuk a lisztet, mellyel fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a lereszelt fokhagymát, mellyel éppen csak addig sütjük, míg a "fokhagyma illatát" megérezzük.
  • Levesszük a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és kevés hideg vízzel, valamint a leszűrt bab főzőlevével (az üveges bab esetében a konzervlével, ha ez kevés plusz vízzel) felöntjük.
  • Hozzákeverjük a zöldbabot, visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, míg kellően besűrűsödik. Kevés ecettel és cukorral (az üveges babnál vigyázzunk, mert már lehet, hogy tartalmaz ecetet), valamint ha még szükséges sóval ízesítjük.
  • Végül belekeverjük a tejfölt, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és még egyet forralunk rajta.
  • Különböző feltétekkel - fasírt, tükörtojás, pörkölt, sült szalonna, stb. - tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zöldbabfőzelék-hez!

Tápérték

Kalória: 317kcalSzénhidrát: 29gFehérje: 8gZsír: 20gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 26mgNátrium: 322mgKálium: 655mgÉlelmi rost: 5gCukor: 4gVitamin A: 787IUVitamin C: 56mgKalcium: 170mgVas: 3mg
Keyword főzelék
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!