Go Back
+ servings
Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell

Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell.
4 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 608 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A pulykamellet vékonyan felszeleteljük, a szeleteket kiklopfoljuk. A sót, borsot és a fűszerköményt összekeverjük, ezzel szórjuk meg a hússzeleteket.
  • A zsemlét felkockázzuk és langyos tejbe áztatjuk.
  • A gesztenyét villával összetörjük, kevés sóval, borssal, chilivel, zsályával, reszelt szerecsendióval, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Hozzákeverjük a beáztatott zsemlét.
  • Az aszalt szilvákat elnegyedeljük.
  • Két roládot készítünk: a baconcsíkokat egymás mellé helyezzük, erre fektetjük a pulykaszeleteket, megkenjük a gesztenyemasszával, megszórjuk aszalt szilvával, majd óvatosan feltekerjük. Alufóliába szorosan becsavarjuk, és 200°C-os sütőben kb. egy óra alatt készre sütjük.
  • Tálalhatjuk melegen vagy hidegen is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell-hez!

Tápérték

Kalória: 608kcalSzénhidrát: 32gFehérje: 38gZsír: 37gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 123mgNátrium: 595mgKálium: 785mgÉlelmi rost: 2gCukor: 7gVitamin A: 620IUVitamin C: 24mgKalcium: 67mgVas: 2mg
Keyword húsétel, pulyka
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!