Go Back
+ servings
Szeletelt "Főispánné remeke", hagyományos magyar desszert habos tetejével és lekváros töltelékkel, fehér tányéron.

Főispánné remeke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Főispánné remeke.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 885 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • Keverd össze a vajat, tojássárgákat, sütőport, cukrot, citromhéjat, citromlevet, lisztet és a vaníliás cukrot egy nagy tálban.
  • Gyúrd össze az alapanyagokat sima és rugalmas tésztává. Oszd ketté a tésztát úgy, hogy az egyik rész kicsit nagyobb legyen, mint a másik.
  • Nyújtsd ki a nagyobbik tésztadarabot lisztezett felületen, úgy, hogy illeszkedjen a kivajazott és kilisztezett tepsidbe.
  • Helyezd át a kinyújtott tésztát a tepsibe.
  • Kend meg bőségesen a tészta alapját meggylekvárral.
  • Egy tiszta tálban verd kemény habbá a tojásfehérjéket. Fokozatosan add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot a verés közben.
  • Egyenletesen oszlasd el ezt a habot a lekvárral megkent tészta tetején.
  • Formálj vékony pálcikákat a kisebbik tészta darabból, és készíts rácsot a habos töltelék tetejére.
  • Melegítsd elő a sütőt megfelelő hőmérsékletre (általában 175°C vagy 350°F), amely ideális a sűrű, gyümölcsréteges sütemények sütéséhez.
  • Süsd a desszertet az előmelegített sütőben körülbelül 35 percig, vagy amíg a tészta rácsos teteje szép aranybarna színt nem kap.
  • Hagyd hűlni a süteményt a tepsiben, mielőtt felszeleteled. Ez a desszert legjobban kissé melegen élvezhető, esetleg tejszínhabbal vagy egy gombóc fagylalttal tálalva.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Főispánné remeke-hez!

Tápérték

Kalória: 885kcalSzénhidrát: 127gFehérje: 12gZsír: 37gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 187mgNátrium: 552mgKálium: 154mgÉlelmi rost: 3gCukor: 59gVitamin A: 1172IUVitamin C: 5mgKalcium: 178mgVas: 5mg
Keyword Citrom, desszert, Édes sütemény, Kézműves sütemény, Magyar konyha, Meggylekvár, Sütés, tészta, Tojásfehérje hab, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!