Főispánné remeke
Édes sütemény Sütemény

Főispánné remeke

Főispánné remeke sütemény: a mennyei ízorgia titka

Főispánné remeke recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.

A Főispánné remeke sütemény egy igazi magyar kulináris kincs, amely nem hiányozhat a legkülönlegesebb alkalmakkor terített asztalról. A süteményt elsősorban a kifinomult ízek, az összetevők harmonikus összhangja és a gazdag textúra jellemzi, melyek igazi élménnyé teszik a fogyasztását. 

Főispánné remeke

Főispánné remeke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Főispánné remeke.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 885 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A fenti hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, két különböző nagyságú részre osztjuk.
  • A nagyobbik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk és előzőleg kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük.
  • Alaposan megkenjük lekvárral, a tetején elsimítjuk a tojás kemény habbá vert fehérjét (porcukrot ki ne hagyjuk belőle).
  • A másik tésztából kis pálcikákat sodrunk, a tészta tetejét berácsozzuk.
  • Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tésztarácsok szép sárga színt nem kapnak.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Főispánné remeke-hez!

Nutrition

Kalória: 885kcalSzénhidrát: 127gFehérje: 12gZsír: 37gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 187mgNátrium: 552mgKálium: 154mgÉlelmi rost: 3gCukor: 59gVitamin A: 1172IUVitamin C: 5mgKalcium: 178mgVas: 5mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 277, mai nézettség: 1 )