Főispánné remeke sütemény: a mennyei ízorgia titka
Főispánné remeke recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.
A Főispánné remeke sütemény egy igazi magyar kulináris kincs, amely nem hiányozhat a legkülönlegesebb alkalmakkor terített asztalról. A süteményt elsősorban a kifinomult ízek, az összetevők harmonikus összhangja és a gazdag textúra jellemzi, melyek igazi élménnyé teszik a fogyasztását.
Főispánné remeke
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Főispánné remeke.
Hozzávalók
a tésztához:
- 25 dkg vaj
- 3 db tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 1 db citrom héja reszelt
- 1 db citrom leve
- 50 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
a töltelékhez:
- 3 db tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- meggylekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A fenti hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, két különböző nagyságú részre osztjuk.
- A nagyobbik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk és előzőleg kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük.
- Alaposan megkenjük lekvárral, a tetején elsimítjuk a tojás kemény habbá vert fehérjét (porcukrot ki ne hagyjuk belőle).
- A másik tésztából kis pálcikákat sodrunk, a tészta tetejét berácsozzuk.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tésztarácsok szép sárga színt nem kapnak.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Főispánné remeke-hez!
Nutrition
Kalória: 885kcalSzénhidrát: 127gFehérje: 12gZsír: 37gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 187mgNátrium: 552mgKálium: 154mgÉlelmi rost: 3gCukor: 59gVitamin A: 1172IUVitamin C: 5mgKalcium: 178mgVas: 5mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 277, mai nézettség: 1 )