A csirkemelleket és a lisztet tegyük egy gallon méretű cipzáras zacskóba, majd alaposan rázzuk össze, hogy a csirkedarabok egyenletesen bevonódjanak a liszttel.
Vegyük ki a csirkedarabokat a zacskóból, és rázzuk le róluk a felesleges lisztet. Ezután tegyük őket egy deszkára, és pihentessük egy rövid ideig.
Egy nagy tapadásmentes serpenyőbe öntsünk kb. 2 cm magasságban olívaolajat, majd melegítsük közepesen magas hőfokon.
Adjuk hozzá a darált és az apróra vágott elefánt fokhagymát az olajhoz, és pirítsuk közepes lángon 1-2 percig.
Amint az olaj forrósodni kezd, helyezzük bele a csirkedarabokat.
A csirkét ízesítsük hagymaporral, fokhagyma sóval, őrölt fehér és fekete borssal, szárított oregánóval és petrezselyemmel. Folyamatosan süssük 3-4 percig közepes-magas hőfokon.
Fordítsuk meg a csirkedarabokat, majd ismételjük meg az ízesítést és a sütést. Az elkészült csirkén a fokhagyma darabkáknak ragadnia kell.
A csirke mindkét oldalának sütése után hintsd meg a tetejét citromhéjjal, majd facsarjuk rá a citromlevet.
Fordítsuk meg a csirkedarabokat még egyszer, és süssük további 3-4 percig.
A sütés befejezése előtt egy utolsó ízesítésre kerüljön sor: szórjuk meg szárított petrezselyemmel és facsarjuk rá a citrom másik felét.
Hagyjuk tovább sülni a csirkét kb. 8-10 percig, amíg szép aranybarna kéreg alakul ki rajta.
Ha elkészült, vegyük ki a serpenyőből és szolgáljuk fel.
Megjegyzés
Jó étvágyat a dühös szakács fokhagymás citromos-borsos csirkéje-hez!