Go Back
+ servings
A dühös szakács fokhagymás citromos-borsos csirkéje: Szeletelt, aranybarna csirkemell, melyen látható a fokhagymás, citromos, borsos pácolás. A csirke mellé egy citromkarika és petrezselyem szórva.

A dühös szakács fokhagymás citromos-borsos csirkéje

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: A dühös szakács fokhagymás citromos-borsos csirkéje.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás főétel
Konyha Amerikai
Mennyiség 6 főre
Kalória 853 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A csirkemelleket és a lisztet tegyük egy gallon méretű cipzáras zacskóba, majd alaposan rázzuk össze, hogy a csirkedarabok egyenletesen bevonódjanak a liszttel.
  • Vegyük ki a csirkedarabokat a zacskóból, és rázzuk le róluk a felesleges lisztet. Ezután tegyük őket egy deszkára, és pihentessük egy rövid ideig.
  • Egy nagy tapadásmentes serpenyőbe öntsünk kb. 2 cm magasságban olívaolajat, majd melegítsük közepesen magas hőfokon.
  • Adjuk hozzá a darált és az apróra vágott elefánt fokhagymát az olajhoz, és pirítsuk közepes lángon 1-2 percig.
  • Amint az olaj forrósodni kezd, helyezzük bele a csirkedarabokat.
  • A csirkét ízesítsük hagymaporral, fokhagyma sóval, őrölt fehér és fekete borssal, szárított oregánóval és petrezselyemmel. Folyamatosan süssük 3-4 percig közepes-magas hőfokon.
  • Fordítsuk meg a csirkedarabokat, majd ismételjük meg az ízesítést és a sütést. Az elkészült csirkén a fokhagyma darabkáknak ragadnia kell.
  • A csirke mindkét oldalának sütése után hintsd meg a tetejét citromhéjjal, majd facsarjuk rá a citromlevet.
  • Fordítsuk meg a csirkedarabokat még egyszer, és süssük további 3-4 percig.
  • A sütés befejezése előtt egy utolsó ízesítésre kerüljön sor: szórjuk meg szárított petrezselyemmel és facsarjuk rá a citrom másik felét.
  • Hagyjuk tovább sülni a csirkét kb. 8-10 percig, amíg szép aranybarna kéreg alakul ki rajta.
  • Ha elkészült, vegyük ki a serpenyőből és szolgáljuk fel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a dühös szakács fokhagymás citromos-borsos csirkéje-hez!

Tápérték

Kalória: 853kcalSzénhidrát: 38gFehérje: 76gZsír: 43gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 27gTrans Fat: 0.04gKoleszterin: 213mgNátrium: 392mgKálium: 1345mgÉlelmi rost: 2gCukor: 0.4gVitamin A: 534IUVitamin C: 15mgKalcium: 52mgVas: 4mg
Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!