Egy liter tejben oldjuk fel a vaníliarúd belsejét és a vaníliás cukrot. Kevergetve, lassú tűzön melegítsük fel.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval. Amikor már majdnem kész, óvatosan szórjuk hozzá a porcukrot és verjük tovább.
Mikor a tej már elkezdett forrni, szedjünk bele kanálnyi adagokban tojáshabot. Egyszerre csak néhányat, hogy legyen terük növekedni. Főzzük őket, amíg kissé megnőnek, majd óvatosan fordítsuk meg őket. Ha készen vannak, emeljük ki őket egy szűrővel és hagyjuk lecsepegni.
A tojássárgáját keverjük krémesre a kristálycukorral és a pudingporral. Hígítsuk ezt a keveréket a maradék tejjel, hogy könnyebb állagú legyen.
Miután az összes tojáshabot elkészítettük, szűrjük le a tejet egy másik edénybe, majd öntsük vissza a tisztított lábosba. Szükség esetén adjunk hozzá még egy kis tejet.
Vegyük fel óvatosan a forró tejet a tojássárgájás keverékhez (hőkülönbség elkerülése érdekében). Ha a két keverék hőmérséklete hasonló, keverjük össze őket folyamatosan kevergetve. Lassú tűzön főzzük addig, amíg kissé besűrűsödik.
Töltsük nagy üvegtálakba és tegyük rá a tojáshab-galuskákat.