Go Back
+ servings
Egy zöld-fehér tányéron tálalt Almával Rakott Sertésborda. Az étel mellett krémes burgonyapüré és friss piros paprika szeletek láthatók.

Almával rakott sertésborda

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almával rakott sertésborda.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 604 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tejfölt keverje el a fűszerekkel, a nagyon finomra vágott zöldpetrezselyemmel, a mustárral, a zsemlemorzsával és a meghámozott, reszelt almával.
  • A hússzeleteket sózza be és borsozza meg.
  • Egy serpenyőben hevítse fel az olajat, majd az enyhén kivert hússzeleteket gyorsan süssön át mindkét oldalukon, majd helyezze őket egy tányérra.
  • Mindegyik hússzeletet kenje meg az almás-tejfölös krémmel.
  • Tegye a hússzeleteket egy tűzálló tálba egymás mellé, majd előmelegített sütőben pirítsa pirosra.
  • Burgonyapürével vagy vajas burgonyával kínálja.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almával rakott sertésborda-hoz!

Tápérték

Kalória: 604kcalSzénhidrát: 22gFehérje: 24gZsír: 47gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gTrans Fat: 0.4gKoleszterin: 114mgNátrium: 415mgKálium: 478mgÉlelmi rost: 3gCukor: 10gVitamin A: 94IUVitamin C: 5mgKalcium: 57mgVas: 2mg
Keyword alma, Burgonyapüré, Mustár, petrezselyemzöld, Sertésborda, Tejföl, Vajas burgonya, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!