A sertéscombot vágja csíkokra. Ügyeljen arra, hogy a csíkok ne legyenek túl vastagok, hogy egyenletesen sülhessenek.
Melegítsen fel két evőkanál olajat egy mélyebb serpenyőben vagy egy nagyobb méretű, vastag aljú lábasban. Ezután apróra vágja a vöröshagymát, és dinsztelje meg az olajon, amíg üveges nem lesz.
Dobja rá a csíkokra szeletelt sertéscombot, és süsse át, amíg minden oldalán meg nem pirul. Ebben a fázisban sózza és borsozza ízlés szerint.
Zúzza össze a fokhagymát, és adja hozzá a húshoz. Pirítsa át, majd öntse fel a fehérborral. A bor hozzáadásával kellemesen savanykás, friss ízt ad az ételnek.
Csökkentse a hőt, és fedő alatt párolja lassú tűzön. Ha szükséges, kevés vízzel pótolja a folyadékot, hogy a hús puha és szaftos maradjon.
Amikor a hús majdnem teljesen elkészült, adjon hozzá csíkokra vágott ecetes almapaprikát. Ez egyedülálló ízt ad az ételnek. Párolja még néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalja melegen, lehetőleg friss kenyérrel vagy főtt burgonyával.