Go Back
+ servings
Hagyományos magyar boszorkánypecsenye sertéshúsból készült, fokhagymával és hagymával ízesítve, tálalva friss zöldségekkel és savanyúsággal egy világos textúrájú asztali terítőn.

Boszorkánypecsenye

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Boszorkánypecsenye.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 529 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A sertéscombot vágja csíkokra. Ügyeljen arra, hogy a csíkok ne legyenek túl vastagok, hogy egyenletesen sülhessenek.
  • Melegítsen fel két evőkanál olajat egy mélyebb serpenyőben vagy egy nagyobb méretű, vastag aljú lábasban. Ezután apróra vágja a vöröshagymát, és dinsztelje meg az olajon, amíg üveges nem lesz.
  • Dobja rá a csíkokra szeletelt sertéscombot, és süsse át, amíg minden oldalán meg nem pirul. Ebben a fázisban sózza és borsozza ízlés szerint.
  • Zúzza össze a fokhagymát, és adja hozzá a húshoz. Pirítsa át, majd öntse fel a fehérborral. A bor hozzáadásával kellemesen savanykás, friss ízt ad az ételnek.
  • Csökkentse a hőt, és fedő alatt párolja lassú tűzön. Ha szükséges, kevés vízzel pótolja a folyadékot, hogy a hús puha és szaftos maradjon.
  • Amikor a hús majdnem teljesen elkészült, adjon hozzá csíkokra vágott ecetes almapaprikát. Ez egyedülálló ízt ad az ételnek. Párolja még néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
  • Tálalja melegen, lehetőleg friss kenyérrel vagy főtt burgonyával.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Boszorkánypecsenye-hez!

Tápérték

Kalória: 529kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 27gZsír: 39gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gTrans Fat: 0.03gKoleszterin: 108mgNátrium: 284mgKálium: 638mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 236IUVitamin C: 52mgKalcium: 49mgVas: 2mg
Keyword Ecetes almapaprika, Fehérbor, fekete bors, fokhagyma, Ízletes, olaj, Párolás, Sertéscomb, só, Szaftos, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!