Go Back
+ servings
Máglyarakás

Máglyarakás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Máglyarakás.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 467 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az almákat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk, ráöntjük a kifacsart citrom levét, majd rászórjuk a reszelt citrom héjat és a mazsolát.
  • A kifliket vékony karikákra vágjuk, meglocsoljuk a vaníliás tejjel és várunk, míg a kifli felszívja a tejet.
  • Közben a tojások fehérjéből kemény habot készítünk, a tojássárgákat pedig habosra keverjük a cukorral, a tejes kiflit beleforgatjuk, a kivajazott tepsibe helyezzük.
  • Tetejére szórjuk a mazsolás almát és 180°C-os előmelegített sütőben kb. 20 percig elősütjük.
  • Ezután rásimítjuk a habot és addig sütjük tovább, míg teteje megpirul.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Máglyarakás-hoz!

Tápérték

Kalória: 467kcalSzénhidrát: 72gFehérje: 8gZsír: 19gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 135mgNátrium: 381mgKálium: 378mgÉlelmi rost: 5gCukor: 49gVitamin A: 567IUVitamin C: 11mgKalcium: 124mgVas: 1mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!