Go Back
+ servings
Charlotte torta piskótatekercsből és tejszínhabból, tetején reszelt csokoládéval.

Charlotte torta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Charlotte torta.
4.25 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 954 kcal

Hozzávalók
  

a piskótához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét és a sárgáját külön edénybe téve. A fehérjéket verjük kemény habbá, fokozatosan adagolva a cukrot, míg fényes és tartós habot nem kapunk.
  • A tojássárgájákat is habosítsuk ki, majd óvatosan keverjük össze a fehérjehabbal.
  • A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a tojáshabhoz, és finoman, de alaposan dolgozzuk össze, hogy a hab ne törjön össze.
  • Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyenletesen simítsuk el. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180°C) süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a piskóta összeeshet.
  • A megsült piskótát vegyük ki a sütőből, és még melegen, de óvatosan tekerjük fel nedves konyharuhával. Hagyjuk így kihűlni, hogy rugalmas maradjon.
  • A vajat verjük habosra a porcukorral. Fokozatosan adjuk hozzá a túrót és a vaníliás cukrot, keverjük simára.
  • A vaníliás pudingport főzzük meg a tejjel a csomagoláson lévő utasítás szerint, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, keverjük a túrós krémhez.
  • A konzerv őszibarackot (vagy friss őszibarackot) csepegtessük le, és vágjuk kis kockákra.
  • A kihűlt piskótát bontsuk ki, kenjük meg vékonyan sárgabaracklekvárral, majd tekerjük fel újra és vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.
  • Egy tortaforma alját és oldalát béleljük ki sütőpapírral. Az oldalára állítva helyezzük el a piskótaszeleteket szorosan egymás mellé, hogy szép mintát kapjunk.
  • Öntsük a túrós tölteléket a formába, simítsuk el, és szórjuk meg az őszibarack kockákkal. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és kenjük a torta tetejére.
  • Helyezzük a tortát néhány órára, de legjobb egy éjszakára a hűtőbe, hogy a ízek jól összeérjenek és a torta megdermedjen.
  • A Charlotte tortát tálalás előtt díszíthetjük friss gyümölcsökkel, marcipánnal, vagy reszelt csokoládéval a személyes ízlésnek megfelelően. A torta szeletelésekor használjunk éles, meleg vízbe mártott kést a tiszta szeletek érdekében.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Charlotte torta-hoz!

Tápérték

Kalória: 954kcalSzénhidrát: 99gFehérje: 14gZsír: 58gTelített zsír: 36gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 1gKoleszterin: 266mgNátrium: 643mgKálium: 253mgÉlelmi rost: 1gCukor: 87gVitamin A: 2260IUVitamin C: 3mgKalcium: 198mgVas: 1mg
Keyword Charlotte torta, Dekoráció, desszert, Elegáns sütemény, Habfixáló, Hütés, Ízkombináció, Kézzel készített, Magyar konyha, őszibarack, Piskótatészta, Sárgabaracklekvár, Sütés, Sütőpapír, Tejszínhab, Tortaforma, Túrótöltelék, Ünnepi asztal, Vaníliás cukor, Vaníliás pudingpor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!