A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét és a sárgáját külön edénybe téve. A fehérjéket verjük kemény habbá, fokozatosan adagolva a cukrot, míg fényes és tartós habot nem kapunk.
A tojássárgájákat is habosítsuk ki, majd óvatosan keverjük össze a fehérjehabbal.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a tojáshabhoz, és finoman, de alaposan dolgozzuk össze, hogy a hab ne törjön össze.
Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyenletesen simítsuk el. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180°C) süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a piskóta összeeshet.
A megsült piskótát vegyük ki a sütőből, és még melegen, de óvatosan tekerjük fel nedves konyharuhával. Hagyjuk így kihűlni, hogy rugalmas maradjon.
A vajat verjük habosra a porcukorral. Fokozatosan adjuk hozzá a túrót és a vaníliás cukrot, keverjük simára.
A vaníliás pudingport főzzük meg a tejjel a csomagoláson lévő utasítás szerint, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, keverjük a túrós krémhez.
A konzerv őszibarackot (vagy friss őszibarackot) csepegtessük le, és vágjuk kis kockákra.
A kihűlt piskótát bontsuk ki, kenjük meg vékonyan sárgabaracklekvárral, majd tekerjük fel újra és vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.
Egy tortaforma alját és oldalát béleljük ki sütőpapírral. Az oldalára állítva helyezzük el a piskótaszeleteket szorosan egymás mellé, hogy szép mintát kapjunk.
Öntsük a túrós tölteléket a formába, simítsuk el, és szórjuk meg az őszibarack kockákkal. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és kenjük a torta tetejére.
Helyezzük a tortát néhány órára, de legjobb egy éjszakára a hűtőbe, hogy a ízek jól összeérjenek és a torta megdermedjen.
A Charlotte tortát tálalás előtt díszíthetjük friss gyümölcsökkel, marcipánnal, vagy reszelt csokoládéval a személyes ízlésnek megfelelően. A torta szeletelésekor használjunk éles, meleg vízbe mártott kést a tiszta szeletek érdekében.