Go Back
+ servings
Egy elegánsan tálalt szarvastatár étel fehér tányéron, finomra aprított hús halmokkal, körülötte pirítósokkal, zöldsaláta levelekkel, capribogyókkal, szeletelt lilahagymával és savanyúságokkal.

Szarvastatár

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szarvastatár.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 670 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A szarvasbélszínt megtisztítjuk a hártyáktól, bekenjük zúzott fokhagymával elkevert mustárral, majd egy jól zárható edénybe helyezzük és leöntjük olívaolajjal, amennyi elfedi.
  • Az edényt lezárjuk, hideg helyre tesszük, és a húst 2-3 éjszakán át pácoljuk benne.
  • A pácolás után a húst kivesszük az olajból, és egy éles késsel vagy konyhai robotgéppel majdnem pépesre aprítjuk.
  • Hozzáadjuk a csípős fűszerpaprikát, egy csipet tengeri sót (óvatosan, mivel a szardella is sós), a tojássárgáját, a finomra vágott hagymát, capribogyót, zöldborsot és szardellát. Ízlés szerint fokhagyma, mustár, ketchup, worcestershire szósz vagy szarvasgombás olaj is adható.
  • Jól összedolgozzuk, és kis halmot formázunk belőle egy tányér közepére. Mellé pirítóst, kétszersültet, szeletelt lilahagymát és savanyúságokat tálalunk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szarvastatár-hoz!

Tápérték

Kalória: 670kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 23gZsír: 61gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 16gEgyszeresen telítetlen zsír: 36gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 247mgNátrium: 2274mgKálium: 502mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 896IUVitamin C: 5mgKalcium: 180mgVas: 4mg
Keyword Aprítás, Capribogyó, Dijoni mustár, fokhagyma, Fűszerezés, Fűszerpaprika, Lilahagyma, Magyar konyha, Olívaolaj, Pácolás, savanyúság, Szardella, Szarvasbélszín, Szarvastatár, Tojássárgája, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!