A szarvasbélszínt megtisztítjuk a hártyáktól, bekenjük zúzott fokhagymával elkevert mustárral, majd egy jól zárható edénybe helyezzük és leöntjük olívaolajjal, amennyi elfedi.
Az edényt lezárjuk, hideg helyre tesszük, és a húst 2-3 éjszakán át pácoljuk benne.
A pácolás után a húst kivesszük az olajból, és egy éles késsel vagy konyhai robotgéppel majdnem pépesre aprítjuk.
Hozzáadjuk a csípős fűszerpaprikát, egy csipet tengeri sót (óvatosan, mivel a szardella is sós), a tojássárgáját, a finomra vágott hagymát, capribogyót, zöldborsot és szardellát. Ízlés szerint fokhagyma, mustár, ketchup, worcestershire szósz vagy szarvasgombás olaj is adható.
Jól összedolgozzuk, és kis halmot formázunk belőle egy tányér közepére. Mellé pirítóst, kétszersültet, szeletelt lilahagymát és savanyúságokat tálalunk.