Go Back
+ servings

Zöldborsós aprópecsenye

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zöldborsós aprópecsenye.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 326 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst mossuk meg, és vágjuk szeletre, majd vékony csíkokra.
  • A szalonnát vágjuk apró kockákra, a hagymát pucoljuk meg és kockázzuk fel. A fokhagymát pucoljuk meg, és vagy lereszeljük vagy apró kockákra vágjuk.
  • Egy lábosban forrósítsunk olajat, pirítsuk rajta üvegesre a szalonnát. Dobjuk rá a hagymát és pirítsuk azt is üvegesre. Amíg elkészül, a zöldpaprikát vágjuk rövid csíkokra.
  • Dobjuk rá és pirítsuk fehéredésig a húst, majd tegyük hozzá a fokhagymát, paradicsomsűrítményt, zöldpaprikát, zöldborsót, leveskockát és ételízesítőt.
  • Keverjük jól össze. Fedő alatt, saját levében pároljuk puhára kb. 40-45 perc alatt. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet.
  • Ha kész van kóstoljuk, szükség esetén sózzuk.
  • Kínáljunk hozzá főtt burgonyát és savanyúságot.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zöldborsós aprópecsenye-hez!

Tápérték

Kalória: 326kcalSzénhidrát: 13gFehérje: 15gZsír: 24gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 57mgNátrium: 77mgKálium: 478mgÉlelmi rost: 4gCukor: 6gVitamin A: 1179IUVitamin C: 52mgKalcium: 35mgVas: 2mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!