Go Back
+ servings
Sonkás Alagút - látványos hidegtál gépsonkából, parizerből és tojásból, tejfölös-majonézes öntettel, hűtve szeletelve tálalva.

Sonkás alagút

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás alagút.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 800 kcal

Hozzávalók
  

  • 20 dkg gépsonka
  • 10 dkg parizer
  • 4 db virsli főtt
  • 4 db tojás főtt
  • 1 db sárgarépa főtt
  • 2 db savanyú uborka
  • 3 dl tejföl
  • 400 g majonéz nagy
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 dl víz
  • 1 csomag zselatin

Elkészítés
 

  • Első lépésként a parizert, főtt tojást, sárgarépát és uborkát apró kockákra vágjuk.
  • Egy lábasban keverjük össze a vizet és a húsleveskockát, majd főzzük fel, hogy a kocka teljesen feloldódjon. Ezután hagyjuk langyosra hűlni.
  • Keverjük össze a tejfölt és a majonézt, majd adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket.
  • A langyosra hűlt húslevesbe keverjük bele a zselatint, hogy feloldódjon.
  • Alufóliával béleljünk ki egy őzgerincformát, majd béleljük ki gépsonkával, úgy hogy kívülről és belülről is legyen egy rétegünk. Csak annyit hagyjunk meg a tetejére, amit rá lehet hajtani.
  • Az aljára öntsük bele a felkészített massza felét. Ezután helyezzük rá a főtt virsliket.
  • Tegyük rá a maradék massza másik felét, majd borítsuk be az egészet a maradék gépsonka szeletekkel.
  • Hajtsuk rá az alufóliát, majd tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sonkás alagút-hoz!

Tápérték

Kalória: 800kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 19gZsír: 75gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 32gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 201mgNátrium: 1413mgKálium: 312mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 2251IUVitamin C: 2mgKalcium: 98mgVas: 2mg
Keyword Gépsonka, Hideg előétel, Húsleveskocka, Magyar konyha, Majonéz, Parizer, Sárgarépa, Savanyú uborka, Tejföl, tojás, virsli
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!