Go Back
+ servings
Kocsonya

Kocsonya

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kocsonya.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 5 hours
Teljes idő 6 hours
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1251 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A különböző sertésrészeket alaposan tisztítsuk meg és távolítsuk el róluk a szőrt.
  • A húsokat egy nagy fazékba tesszük, és felöntjük vízzel. Alkalmanként eltávolítjuk a keletkező habot.
  • Miután eltávolítottuk a habot, hozzáadjuk a sót, a borsot, a fokhagymát, egy hagymát és egy kis babérlevelet az ízesítéshez.
  • Főzzük az egészet addig, amíg a hús könnyen leválik a csontokról; ez körülbelül 5 óra.
  • A húsdarabokat kivesszük, és eltávolítjuk a csontokat. A maradék alaplevet hagyjuk leülepedni, majd adunk hozzá egy deci hideg vizet (ez segít az üledék kicsapódásában) és átszűrjük.
  • A leszűrt húsokat tálakba helyezzük, és ráöntjük az alaplevet.
  • Hűtőben vagy más hideg helyen hagyjuk addig, amíg meg nem dermed.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kocsonya-hoz!

Tápérték

Kalória: 1251kcalSzénhidrát: 5gFehérje: 91gZsír: 100gTelített zsír: 26gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 32gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 422mgNátrium: 3459mgKálium: 133mgÉlelmi rost: 62gCukor: 1gVitamin A: 1814IUVitamin C: 3mgKalcium: 137mgVas: 10mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!