Go Back
+ servings
Felhő szelet

Felhő szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Felhő szelet.
4.75 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 596 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle. (A tepsi mérete: 36 x 25 cm)
  • Rövid ideig, kb. 3-4 percig, és kb. 200°C fokon sütjük. A felső lapot előre felkockázzuk.
  • A krémhez, először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és apránként öntjük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  • Amig hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
  • Az előre lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.
  • Ha ezekkel elkészültünk, az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk (ez el is maradhat), majd rákenjük a sárga krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen, formásan simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.
  • Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Felhő szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 596kcalSzénhidrát: 60gFehérje: 8gZsír: 37gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 0.002gKoleszterin: 136mgNátrium: 442mgKálium: 217mgÉlelmi rost: 1gCukor: 41gVitamin A: 1599IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 151mgVas: 1mg
Keyword desszert, krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!