Go Back
+ servings
Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás pogácsa.
4.20 Értékelés 5 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 631 kcal

Hozzávalók
  

a tetejére:

Elkészítés
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet elkeverjük a sóval majd összemorzsoljuk a vajjal és a zsírral. Amikor az élesztő felfutott, hozzáöntjük a lisztes keverékhez és a tejföllel és a tojással összegyúrjuk.
  • A tésztát kb. félóráig pihentetjük, majd lisztezett felületen kinyújtjuk 1 cm - es vastagságúra. Megkenjük a felületét olvasztott vajjal, rászórjuk a felaprított medvehagymát és feltekerjük mint a bejglit. A két végét egymásra hajtjuk. Ismét pihentetjük 30 percig.
  • A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk és egy 4 - 5 cm - es pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és ismét pihentetjük 30 percig.
  • Ezután lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Forró 190 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Medvehagymás pogácsa-hoz!

Tápérték

Kalória: 631kcalSzénhidrát: 68gFehérje: 14gZsír: 34gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 128mgNátrium: 1394mgKálium: 205mgÉlelmi rost: 4gCukor: 2gVitamin A: 885IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 73mgVas: 4mg
Keyword pogácsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!