Sűrű besamel mártást készítünk. A megolvasztott vajban keverjük el a lisztet, majd habverővel kevergetve öntsük rá a tejszínt. Az elkészült mártást a tűzről lehúzva elkeverjük a tormával, a tojások sárgájával, és ízlés szerint adunk hozzásót, borsot, mustárt, citromlét és esetleg egy kis cukrot.
Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett krémmé felfőzzük. Amíg a krém hűl, a sonkaszeleteket egy alufóliára helyezzük. Majd a kihűlt tormakrémmel azokat egy nyomózsák segítségével egyenként megtöltjük. A krémből a díszítéshez egy kicsit megtartunk.
A megtöltött sonkatekercseket feltekerjük a fóliában, és egyenként becsavarjuk, majd a hűtőbe helyezzük azokat kb. 1 órára.
Tálalásig hűtőben tartjuk.
Díszítés:
Tálaláskor a sonkatekercsek végeibe reszelt sajtot helyezünk. hozzá.
Majd a zselatint kicsivízben összeforraljuk, kihűtjük, és a kicsomagolt sonkatekercset bekenjük vele. Így nem fog bebarnulni a sonkatekercs.
A félretett krémből mindegyik tekercsre egy rózsát nyomunk.
A hidegtálat díszíthetjük salátalevéllel, paprikaszeletekkel, tépett petrezselyemzölddel.