Go Back
+ servings
Habos almás-mákos sütemény

Habos almás-mákos sütemény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Habos almás-mákos sütemény.
4.80 Értékelés 5 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 823 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

az almás réteghez:

  • 12 db alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál méz

a habhoz:

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg mák darált

Elkészítés
 

  • Először az almás réteget készítjük el, amihez az almát lereszeljük a mézzel, citromlével és fahéjjal, közepes lángon, néha átkeverve megpároljuk. Akkor jó, ha a leve nagyjából elpárolgott már.
  • Amig párolódik az alma elkészítjük a tésztát, amihez a tojássárgáját kihabosítjuk, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. 25×25 centis brownie formába nyomkodjuk. Erre tesszük a párolt almát. Elsimítjuk, majd 150°C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • Mielőtt letelne a 20 perc a tojásfehérjéből, citromléből és mézből kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön ,hozzáforgatjuk a mákot is. Az almás rétegre kenjük, majd újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Habos almás-mákos sütemény-hez!

Tápérték

Kalória: 823kcalSzénhidrát: 109gFehérje: 21gZsír: 40gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 24gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gKoleszterin: 292mgNátrium: 210mgKálium: 1092mgÉlelmi rost: 22gCukor: 77gVitamin A: 691IUVitamin C: 30mgKalcium: 700mgVas: 6mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!