Go Back
+ servings
Két fehér ovális tányér Bakonyi gombamártással, az egyiken spagetti, a másikon nokedli kíséretében. A narancssárga színű, krémes mártás tetején fehér tejföllel készült dekoratív mintázat látható.

Bakonyi gombamártás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bakonyi gombamártás.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 279 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Elkezdjük a kockára vágott szalonnát pirítani, ha már üveges, hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Lefedve pároljuk addig amíg összeesik és levet ereszt. Ha ez megtörtént elzárjuk és lefedve hagyjuk.
  • Addig elkészítjük a pörköltalapot. Apróra vágott paradicsomot és paprikát pirítani kezdjük, amint összeesett hozzáadunk egy teáskanál őrölt pirospaprikát majd kevés vízzel felengedjük, és pároljuk, ha a víz elpárolgott mindig adunk hozzá egy keveset . Ha már kb. 5-6-szor elvégeztük ezt elzárjuk alatta a gázt és áttörjük a szalonnás gombára. Adunk hozzá egy merőkanál vizet vagy alaplevet és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  • Amíg felforr a tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, adunk hozzá egy kevés vizet, majd a forrásban lévő gombához adjuk folyamatos kevergetés mellett. Ha felforrt akkor a mártásunk elkészült.
  • Tésztával, vagy frissen főzött nokedlivel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bakonyi gombamártás-hoz!

Tápérték

Kalória: 279kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 8gZsír: 23gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 0.02gKoleszterin: 45mgNátrium: 604mgKálium: 670mgÉlelmi rost: 3gCukor: 6gVitamin A: 2126IUVitamin C: 45mgKalcium: 69mgVas: 1mg
Keyword fekete bors, Fűszerpaprika, gomba, köret, Liszt, Magyar konyha, Nokedli, paprika, paradicsom, Pörköltalap, só, Szalonna, Tejföl, tészta, Zsír
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!