Elkezdjük a kockára vágott szalonnát pirítani, ha már üveges, hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Lefedve pároljuk addig amíg összeesik és levet ereszt. Ha ez megtörtént elzárjuk és lefedve hagyjuk.
Addig elkészítjük a pörköltalapot. Apróra vágott paradicsomot és paprikát pirítani kezdjük, amint összeesett hozzáadunk egy teáskanál őrölt pirospaprikát majd kevés vízzel felengedjük, és pároljuk, ha a víz elpárolgott mindig adunk hozzá egy keveset . Ha már kb. 5-6-szor elvégeztük ezt elzárjuk alatta a gázt és áttörjük a szalonnás gombára. Adunk hozzá egy merőkanál vizet vagy alaplevet és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk.
Amíg felforr a tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, adunk hozzá egy kevés vizet, majd a forrásban lévő gombához adjuk folyamatos kevergetés mellett. Ha felforrt akkor a mártásunk elkészült.
Tésztával, vagy frissen főzött nokedlivel tálaljuk.