Go Back
+ servings
Egy tökéletesen sült, aranybarna színű almás pirog, amely egyszerűségével és tökéletességével hívogat egy szeletért.

Almás pirog

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás pirog.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Orosz
Mennyiség 6 főre
Kalória 680 kcal

Hozzávalók
  

a töltelékhez:

  • 1/2 kg alma
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • cukor ízlés szerint
  • 1 kávéskanál fahéj őrölt
  • 1/4 kávéskanál szegfűszeg őrölt
  • mazsola

a tetejére:

Elkészítés
 

  • Az almákat lereszeljük, majd egy serpenyőben a fűszerekkel és cukorral kis lángon főzzük, amíg a leve el nem párolog. A mazsolát és a keményítőt hozzáadjuk, majd félretesszük.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, és mélyedést készítünk a közepén. Az élesztőt belemorzsoljuk, cukrot szórunk rá, majd ráöntjük a tejet. Hagyjuk állni, amíg habosodik. A főtt burgonyát áttörjük, és összekeverjük a tojással, vajjal és citromhéjjal. Ezt a keveréket a lisztes keverékhez adjuk, és sima tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.
  • A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd 8-10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Mindegyik korong közepére egy kiskanál tölteléket teszünk, majd a tésztát a töltelék fölé hajtjuk és a széleit összenyomkodjuk.
  • A kész süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket megkenjük tojással, és 200°C-on kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sülnek.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Almás pirog-hoz!

Tápérték

Kalória: 680kcalSzénhidrát: 101gFehérje: 15gZsír: 25gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 140mgNátrium: 214mgKálium: 541mgÉlelmi rost: 7gCukor: 19gVitamin A: 846IUVitamin C: 15mgKalcium: 94mgVas: 5mg
Keyword Almás pirog, Burgonya, citromhéj, Élesztő, Fahéj, Keményítő, Mazsola, Orosz édesség, Szegfűszeg, tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!