Go Back
+ servings
Mákos buborék kalács

Mákos buborék kalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mákos buborék kalács.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 605 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • Elkészítés: Az élesztőt kb. 1 dl. tejjel. és 1 kk. cukorral felfuttattam, majd géppel megdagasztottam a tésztát.Kelesztettem.
  • Mikor megkelt elkészítettem a tölteléket. Egy tálba mindent összekevertem.
  • A megkelt tésztát 16 darabra osztottam, és egyenként kör alakúra húzkodva, tettem a közepébe a töltelékből, majd körbe összecsíptem a tésztát, próbáltam jól záródó gombócokat készíteni.
  • A formát kibéleltem sütőpapírral, és nyolc gombócot kicsit elcsúsztatva beletettem, majd rátettem a többi nyolcat, úgy, hogy ne pont az alatta lévőre kerüljön, hanem a kettő közé.
  • Letakarva ismét kelesztettem egy órát.
  • Tojással lekentem, és 180°C fokos sütőben sütöttem készre kb. 40 perc alatt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mákos buborék kalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 605kcalSzénhidrát: 84gFehérje: 15gZsír: 24gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 0.003gKoleszterin: 42mgNátrium: 282mgKálium: 322mgÉlelmi rost: 7gCukor: 3gVitamin A: 677IUVitamin C: 1mgKalcium: 404mgVas: 6mg
Keyword kalács, kelt tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!